- Cursul prezintă principalele aspecte teoretice ale prelucrării imaginilor şi secvenţelor video pentru detectarea falsificărilor şi verificarea autenticităţii fişierelor ce conţin informaţii video, specifice domeniului expertizei criminalistice. Sunt abordate tematici legate de fotogrammetrie şi videogrammetrie, pentru realizarea masurărilor în imagini şi secvenţe video, în scopul identificării persoanelor şi numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor.
- Aplicaţiile de laborator au ca obiectiv cunoaşterea de către studenţi a procedurilor utilizate în expertiza criminalistică a fotografiilor, a secvenţelor video şi a echipamentelor IT. Studenților li se dezvoltă abilitațile necesare analizei imaginillor și secvențelor video, în vederea elaborării unor rapoarte de constatare tehnico-științifică și a unor expertize criminalistice.
1. COMPETENŢE SPECIFICE
- După absolvirea acestui curs, studenţii vor putea să analizeze, în mod ştiinţific și argumentat, fotografii şi secvenţe video, pentru a răspunde unor solicitări de clarificare și punere în evidență a informaţiilor cuprinse în mediile menţionate.